تقویم محتوا چیست ؟
ضرورت استفاده از تقویم محتوایی
- جهت دهی به انتشار مقاله های سات در موقعیت و رویدادهای مختلف
- تسهیل در مدیریت و تولید و انتشار محتوا
- ایده پردازی و بهینه سازی محتوا
- صرفه جویی در زمان و انرژِ
- سامان دهی در کارها و مشخص بودن وظایف در هر زمان
- جلوگیری از انتشار محتوای تکراری
- فهرست بندی و دسته بندی محتواها
- تحلیل و ارتبط دهی میان محتواها
طریق ساخت یک تقویم محتوا
-
مشخص کردن اهداف بازاریابی
اولن قدم برای ساخت یک تقویم محتوا مشخص کردن اهداف مارکتینگ است. باد اهداف بازاریابی محتوایی خود را مشخص کنید. این اهداف میتواند آگاه یاز برند، فروش بیشتر و یا جذب اعتماد کاربران باشد. که میتوانید از این طرق ترافیک سایت را افزایش داده و فروش خود را بیشتر کنید. بانس ریت یا نرخ پرش زمانی اتفاق میفتد که مشتری به شما وفادار باشد.
-
تهیه لیستی از ایده ها برای نوشتن
لیستی آماده کنید تا ایده هایی که برای تولید محتوا دارید را در آن قرار دهید. در این لیست ایده هایی را قرار دهید که میدانید برای مخاطبان شما مفید و جذاب است. در بازاریابی محتوایی شناخت مخاطب کلد اصل شما است. بنابراین با ابزارهای تحلیلی که وجود دارد میتوانید بدانید که مخاطب شما به چه چیزی بیشتر نیاز دارد و موضوعاتی مرتبط با آن ها را ارائه دهید.
-
کلمات کلیدی محتوا را شناسایی کنید
در این بخش باید بین محتوا که برای شما سودآور است و محتوایی که برای مخاطب جذاب است یک هسته مشترکی را ایجاد نمایید. تا بتوانید از این طریق کلمات کلیدی محتوای خود را شناسایی کنید. تولید محتوای مشترک به گونه ای است که با یک تیر دو نشان میزنید. در محتوایی که تولید میکنید کلمات کلیدی آن را مشخص کرده و به صورت یکسان در کل مقاله توزیع کنید.
-
استفاده از قیف بازاریابی
در هر مرحله سعی کنید که با توجه به قیف بازاریابی محتوای مناسب خود را انتخاب نمایید. کاربران را به بازدید، تصمیم ، آگهی و خرید دعوت نمایید. با کمک قیف بازاریابی میتوانید تولید بدانید که مشتری در چه مرحله ای است و متناسب با آن محتوای مناسب را ایجاد نمایید.
-
مشخص کردن مسئولیت هر یک از افراد تیم مارکتینگ
در این مرحله باید بدانید که مسئولیت هریک از اعضای تیم شما چه چیزی است. تا بتوانید از این طریق اهداف بازاریابی خود به بهبود دهید. در هر تیمی یک استراتژیست محتوا، نویسنده،ویراستار، متخصص سئو، گرافیست و غیره قرار دارد که هر یک وظایف مشخص به خود در بازاریابی محتوا را بر عهده دارند.
استفاده از ابزار ساخت تقویم محتوا
ابزارهای مختلفی برای ساخت تقویم محتوا وجود دارد. که میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
Microsoft Excel
مارکروسافت اکسل جزو دسته ابزاهایی است که بسیار مورد استفاده در پلن نویسی قرار میگرد. بدون اینکه زمان زیادی بگذارید و یا اینکه دانش خاصی داشته باشید میتوانید اقدام به تقویم محتوا در ماکروسافت اکسل کنید.
Google Sheets
اگر میخواهید که یک تقویم داشته باشید که همیشه و همه جا به آن دسترسی داشته باشید میتوانید از این ابزار استفاده کنید. Google Sheets یک ابزار آنلاین است که میتوانید تغییرات را در آن ببینید. باید سطح دسترسی تعریف کنید تا اعضی تیم آن را مشاهده کنند یا اینکه بتوانند ویرایش نیز انجام دهند.
Google calendar
گوگل کلندر نیز به این صورت است که میتوانید یک تقویم ایجاد کنید. و در آن پست ها را قرار دهیم. صرفا در این تقویم میتوانید جزئیات هر رویداد رابنویسید. تقویم محتوا در گوگل از زمان شمسی نیز پشتیبانی میکند.
افزونه Editorial Calendar برای وردپرس
ای گزینه برا یکاربران وردپرسی بسیار مناسب است. میتوانند یک تقویم ساده و مرتب در پیشخوان سایت خود داشته باشند. مزیت این افزونه این است که با وبلاگ شما سینک است. یعنی زمانی که این افزونه را باز میکنید میتوانید زمان انتشار هر یک از پست های خود را مشاهده کنید. و میتوانید تغییرات را در آن ایجاد کنید.
در مرحله آخر نیاز است تا برنامه محتوایی خود را در تقویم وارد کند. در این قسمت چند فیلد که میتواند مورد استفاده قرار گیرد را به شما ارائه میدهمیم:
عنوان پست
موضوعی ای قرار است درباره آن بنویسید را در این بخش اضافه کنید. پیشنهاد میشود که در تقویم محتوای خود لیستی از پست های قدیمی ارائه دهید تا آن ها را بروز کرده و ترافیک بیشتری جذب خواهید کرد.
توضیحات
در این قسمت یک چک لیستی داشته باشید از اینکه هر ایده ایکه به ذهنتان میرسد را بنویسید. با وارد کردن توضیحات میتوانید متوجه شوید که پست باید در مورد چه موضوعاتی باشد.
زمان انتشار
اگر مخاطبان پایند میخواهید حتما زمان بندی را در تقویم خود مشخص کنید. برای مثال کاربران میدانند که در ساعت 9 روز سه شنبه چه محتوایی قرار است منتشر شود. این زمان را باید بر اساس پیک ترافیک درنظر بگیرید. گوگل رفتار شما را درنظر میگرد تا متوجه شود که میزان فعالیت شا به چه صورت است. طرق انتشار پست های شما به چه صورتی است. اگر منظم باشید ربات ها گوگل نیز در زمان مشخص انتشار پست به سایت شما سر میزنند.
نویسنده
اگر خودتان به تنهایی کارهای مربوط به وبلاگ را انجام میدهید نیازی به این بخش ندارید.
کانال انتشار
در این بخش مشخص میکنید که محتوای شما در کدام کانال اجتاعی منتش رمیشود. برای این منظور یک تقویم برای پست های ولاگ و یک تقویم برای شبکه های اجتماعی درنظر داشته باشید.
نوع محتوا
افراد در کانال های مختلف رفتار متفاوتی دارند. برای مثال شما میتوانید در وبلاگ خود یک متن 300 کلمه ای بنویسید. اما در شبکه های اجتماعی بیشتر باید از محتوای بصری به همراه متن کمتر استفاده کنید.
دسته بندی
پست هایی که قرار میدهید را دسته بندی کنید.برای مثال در هفته یک پست آموزشی، یپ پست نمونه کار و همنیطور به ترتیب قرار دهید.
پرسونای مخاطب
باید مخاطبان خد را بشناسید. و بدانید که چه نوع محتوایی به چه زمانی احتیاج دارند.
هدف پست
بعد از انتشار هر پست باید اهدافی را برای آن درنظر داشته باشید. سایت ها و پیج های ما با یک تحول بزرگ در ارتباط هستند
وضعیت محتوا
باید مشخص کنید که محتوای شما منتشر شده یا در حال بازبینی است. و در مورد بازخورد و فیدبک کاربران نیز چیزی را در این بخش بنویسید.
ادامه دارد …..
تیم تحریریه وب سازان مرصاد متشکل از محتوا نویسان است که به کوشش آن ها مقالاتی برای افزایش دانش شما در زمینه طراحی سایت ، سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید میشود.