علت ایندکس نشدن سایت در گوگل
ایندکس نشدن سایت در گوگل دلایل مختلفی دارد.در واقع ایندکس شدن صفحات یک وب سایت بسیار ضروری است و جزو یکی از ویژگی های مهم سئو سایت است. گوگل باید سایت شما را ایندکس کند تا سایت در نتایج SERP باشد.در غیر این صورت مانند این است که سایت شما در جایی ناشناخته است که کسی از آنجا گذر نمیکند بنابراین نمیتواند وب سایت کسب و کار شما را مشاهده نماید. در واقع هیچکس محتوای شما را از طریق نتایج جستجو نمیتواند پیدا کند. مگر اینکه لینک سایت خود را در شبکه های اجتماعی یا به عنوان تبلیغات در سایت های دیگر گذاشته باشد. که بدین صورت میتواند ورودی کننده داشته باشد از به صورت مستقیم نه اینکه از نتایج گوگل شما را پیدا کرده باشند.
. در واقع سایت شما گاهی ایندکس میشود اما بعضی صفحات شما ایندکس نمیشوند و همین مشکل ساز خواهد بود. زیرا شما مقالاتی که منتشر کرده اید تاثیری در سئو شما نخواهند داشت چون ربات های گوگل هنوز آن ها را ایندکس نکرده اند. برای اطلاع از این موضوع میتوانید نام مقاله خود را به همراه آدرس دامنه خود در گوگل جستجو نمایید. site : اسم صفحه
دلایل ایندکس نشدن سایت
در واقع بالا نیامدن سایت و دیده نشدن در نتایج SERP دلایل مختلفی را میتواند داشته باشد. اگر ادمین سایت هستید و میخواهید که این مشکل را حل کنید بهتر است که چک لیست زیر را به ترتیب بررسی کنید. تا بتوانید مواردی که باعث ایندکس نشدن سایت شما شده است را بررسی نمایید.
- دامنه WWW
از نظر فنی www یک زیر دامنه است. برای مثال شما میتوانید سایت خود را به صورت http://site.com و http://www.site.com نیز نشان دهید. در واقع این دو با هم یکسان نیستند. باید هر دو نوشتار دامنه را به حساب گوگل اضافه نمایید. تا بتواند هر دو را ایندکس نماید. اگر دارای ssl هستید که Https نیز اضافه شده و شما 4 نوع نوشتاری مختل از دامنه خود دارید که باید همه را تعریف کنید که یکی است. و همه را به یکی که انتخاب میکنید ریدایرکت کنید. گاهی توجه نرکردن به این موارد باعث به وجود آمدن Duplicate content میشود که بسیار خطرناک است.
- گوگل سایت شما را پیدا نکرده است
سایت هایی که به تازگی راه اندازی شده اند برای این که مشکل خود را حل کنند نیاز است که مدتی صبر کنند تا ربات های گوگل وارد سایت شود. البته ممکن است که بعد از آن گوگل همچنان سایت شما را پیدا نکند. که این به دلیل آپلود نکردن نقشه سایت است. زیرا بسیاری از سایت های جدید چون هنوز صفحه ای ندارند سایت مپ را فراموش میکنند. بعد از اینکه سایت مپ خود را آپلود کردید باید به گوگل درخواست دهید که رابت های خود را به سایت شما ارسال نماید تا صفحات شما ایندکس شود. برای این کار بهتر است که موارد زیر را انجام دهید :
به webmaster Tools رفته و بر روی سایت خود کلیک نمایید. داشبوردی وجود دارد که میتوانید در قسمت Crawl بر روی fetch as Google کلیک نمایید. یک لیست کشویی وجود دارد که میتوانید روی Fetch کلیک کنید. google نیز درخواست شما را بررسی میکند که حدود چند دقیقه ای طول میشکد. بعد از این پیام Success آمد یتوانید ارسال به فهرست را کلیک کنید.
- سایت شما توسط فایل txt بلاک شده
مشکل دیگر این است که توسعه دهندگان یا ویرایشگر سایت سایت شما را با فایل robot.txt مسدود کرده است. برای اینک کار میتوانید اطلاعات فایل Robot را جذف کنید. در فایل ربات Disallow وجود دارد که برای این است سایت شما توسط ربات ها مورد بررسی قرار بگیرد.
- سایت شما xml ندارد
هر سایتی نیاز به یک sitemap.xml دارد. در واقع یک لیست ساده است که گوگل با استفاده از آن میتواند صفحات و نوسته های سایت شما را پیدا کند.
- سایت شما دچار خطای Crawl شده است
گاهی اوقات پیش می آِد که ربات های گوگل نمیتوانند وارد سایت شما شوند. گوگل صفحات سایت شما رامیبند اما نمیتواند آن را کروال کند.
برای اینکه علت خطای خرزیدن را شناسایی کنید به Goole Webmaster tools بروید. به سایت خود رفته و بر روی crawl کلیک کنید. روی crawl errors کلیک کنید اکر خطایی باشد به شما نشان داده خواهد شد.
- محتوای سایت شما تکراری است
محتوای تکراری بیش از حد در یک سایت میتواند باعث شود که موتورهای جستجوگر گیج شوند که کدام محتوا مناسب است. اگر سایت شما چندین URL دارد مانند مورد اول که ذکر کردیم این مشکل به وجود می آید. اگر محتوای تکراری در مورد چند نوشته است میتواند همه را به یکی ریدایرکت کنید.
- تنظیمات حریم خصوصی
اگر سایت شما وردپرسی است به صورت تصادفی تنظیمات حریم خصوصی را میتوانید روشن دارید. برای بررسی به بخش privacy ادمین بروید.
- سایت شما توسط htaccess مسدود شده است
فایل htaccess شما بخشی از وب سایت در سرور است که باعث میشود که همه به سایت شما دسترسی داشته باشند.
- سایت دارای تگ Noindex است
- سایت دارای تگ Noindex است
یکی از راه هایی که باعث میشود تا موتورهای جستجوگر سایت شما را نبینند تگ noindex است. میتوانید به سورس کد صفحه سایت خود بروید و تگ Meta را جستجو کرده و ببنید که آیا Folo هست یا خیر
<META NAME=”ROBOTS” CONTENT=”NOINDEX, NOFOLLOW”>
- مشکلات AJAX/Java script
گوگل جاوا اسکریپت و Ajax را ایندکس میکند این زبان ها توسط Html قابل فهرست بندی نیستند.
- وب سایت شما هنگام برگزاری چار مشکل میشود.
اگر گوگل هنگام بارگزاری سایت میتوجه زمان زیاد آن شود این ساتی را بارگزاری نمیکند. اگر این مشکل را دارید در ابتدا سرعت سایت خود را بهبود بدهید.
ادامه دارد …..
تیم تحریریه وب سازان مرصاد متشکل از محتوا نویسان است که به کوشش آن ها مقالاتی برای افزایش دانش شما در زمینه طراحی سایت ، سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید میشود.