متا تگ یا (Meta tags) چیست و چه تاثیری بر روی سئو دارد ؟
متا تگ اطلاعتی را در مورد یک صفحه از سایت ارائه میدهد. که در آن از کلیدواژه ها و توضیحات مختصری استفاده میکنیم. هنگام جستجو در موتورهای جستجوگری مانند گوگل نتایج سایت ها را مشاهده خواهید کرد. در ای نتایج شامل عنوان سایت ، متنی خلاصه از صفحه سایت است. این متن خلاصه توضیحی است که هم به موتورهای جستجوگر میکند که خلاصه محتوای صفحه از سایت را متوجه شوند. و هم اینکه کمک میکند تا کاربران با خواندن این خلاصه ها بر روی لینک موردنظر کلیک نمایند.
در طراحی سایت با وردپرس ابزاری مانند Yoast SEO کمک میکند تا متا تگ های لازم را برای سایت بنویسید. متا تگ های بسیاری وجود دارد که هرکدام اطلاعات خاصی را در خود دارند. دانستن تعدای از مهمتری متا تگ ها برای شما کفایت خواهد کرد.
متا تگ ها چه هستند ؟
بهینه سازی سایت و سئو سایت امری مهم در شناخت سایت در موتورهای جستجوگر است. اگر سایت بهینه نباشد هیچگاه دیده نخواهید شد. باید سایت ساختار منسجم بر اساس قوانین تایید شده گوگل باشد. متا تگ ها یکی از اصول سئو سایت. که باید اصول نوشتن صحیح آن ها را به خوبی بدانید.
وقتی که در حال وبگردی هستید مرورگر ها کدهای HTML را تبدیل به شکلی قابل دیدن برای انسان میکنند. متاتگ ها بهش ی از دهای HTML هستند که اطلاعاتی را در مورد یک صفحه از سایت میدهند. این متاتگ ها شاید برای کاربران سایت ارزشی نداسته باشند. اما برای موتورهای جستجوگر بسیار مهم هستند. ربات های گوگل تمام این متاتگ ها را بررسی میکنند و به اطلاعات بسیار مهمی نیز میرسند.
شما کلمه کلیدی را در گوگل وارد میکنید. موتورهای جستجوگر نیز نزدیک ترین سایت های مربوط به نیاز شما را نمایش میدهند. متاتگ ها باعث میشوند که ربات های گوگل بهتر بتوانند سایت شما را تحلیل کرده و صفحات سایت شما را ایندکس نمایند. توضیحات متا تگ ها برای خزنده های گوگل بسیار ارزشمند هستند. زیرا باعث میشود که دسته بندی و رتبه بندی سایت شما بهتر انجام شود.
توضیحات متاتگ ها صرفا برای موتورهای جستجوگر است. و در نمایش سایت تاثیری ندارد. بازدیدکنندگان سایت صرفا سایت را مشاهده میکنند و نیازی به دانستن این متاتگ ها ندارند. برای دیدن متاتگ های یک صفحه از سایت راست کلیک کرده و گزینه View Page Source را بزنید. که کدهای HTML صفحه از سایت موردنظر را مشاهده خواهید کرد. اطلاعات متاتگ ها بسیار مهم هستند. بنابراین برای رتبه بندی بهتر سایت خود سعی کنید که از این Metadata ها استفاده نمایید.
اهمیت متاتگ ها
سئو و بهینه سازی سایت بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. زیرا تعداد سایت ها رو به افزایش است. و هر سایتی در رقابت با سایت های دیگر است تا در نتایج اولیه گوگل دیده شود. رقابت در کسب و کار اینترنتی نیز شدت گرفته است. سئو سایت دستورالعمل هایی را به وبمستران میدهند تا طبق آن سایت خود را پیاده سازی کنند. اگر این قواعد و دستورات را رعایت کنید از دید گوگل نیز رتبه خوبی خواهید گرفت. در غیر این صورت به اعماق نتایج جستجوگر ها میروید و کسی شما را نخواهد دید.
دستورالعمل های سئو سایت کمک میکند که چه از لحاظ محتوایی و چه از نظر ساختاری سایت خود را بهینه سازی و سئو کنید. شما در مرحله اول بعد از پیاده سازی سایت باید خود را به موتورهای جستجوگر معرفی نمایید. این معرفی باعث میشود که راه برای ربات های جستجوگر به سایت شما باز شود. متاتگ ها شامل یک سری قوانین برای هر صفحه از سایت هستند. که برای ربات های جستجوگر نوشته میشود. کلمات کلیدی صفحه، عنوان اصلی صفحه، اهمیت صفحه، ایندکس یا نشدن صفحه را مشخص میکند. که خزنده های گوگل نیز به آن ها توجه میکنند.
با نوشتن هوشمندانه متاتگ ها در مورد موضوع هر صفحه باعث میشوید که شانس دیده شدن شما بالا رود. که با این فرآیند SERP که مخفف Search Engine Result Page است گفته میشود. توضیحات متا بر روی سایت شما تاثیر زیادی میگذارد. و باعث رتبه بندی سایت شما در نتایج گوگل خواهد شد. برخی از متاتگ ها ساختار صفحات را بیان میکنند. و برخی نیز شامل توضیحاتی در مورد خلاصه سایت و کلمات کلیدی سایت هستند.
متاتگ ها کمک میکند که موتورهای جستجوگر سایت شما را بهتر بشناسند. شما هرچه محتوای زیاد و مفیدی بنویسید. در صورتیکه این متاتگ ها را به درستی نرسید. کاربران مرتبط با موضوع کسب و کار شما، سایت شما را نخواهند دید. همه سایت های مفید برای اینکه دیده شوند باید از متاتگ ها استفاده کنند.
متاتگ های مهم برای سئو
برای به کار بردن متاتگ های مهم سئو باید دقت لازم را به خرج دهید. CMS هایی مانند وردپرس ابزارهای مهمی را در اختیار محتوا نویسان و وبمستران قرار داده است. تا بتوانند متاتگ های مهم خود را تولید کنند. دقت کنید که آیا تمام صفحات شما شامل عناوین اصلی و توضیحات هستند یا خیر. در متن نیز از کلمات کلیدی استفاده نمایید.
متاتگ Robots
این متاتگ شامل توضیحاتی برای ربات های موتورهای جستجوگر میباشد. در این تگ توضیحاتی از قبیل index/ noindex شدن را قرار میدهند. ربات ها و خرنده های گوگل در ابتدا این تگ را میخوانند که بدانند این صفحه را در نتایج جستجوگر گوگل نشان دهند یا خیر. توضیح دیگر شامل Follow/ nofollow کردن لینک های صفحه از سایت است که در صورت فالو آن را دنبال میکنند. در صورتیکه دستوری ندهید صفحه شما را ایندکس کرده و لینک ها را نیز دنبال میکند.
تگ Title
تگ Title در متاتگ ها عناوین اصلی صفحه از سایت را مشخص میکنند. در نتایج جستجوگر ها دیده اید که هر لینکی شامل دو – سه عنوان اصلی است. کاربران با مشاهده این تگ های عناین ب روی لینک سایت شما کلیک میکنند. تگ تایتل بر روی SEO بسیار تاثیرگذار خواهد بود.پاز کلمات کلیدی مرتبط و زیبا استفاده نمایید. و سعی کنید که بیش از 55 کاراکتر نشود.
تگ Description
در نتایج جستجوگر ها علاوه بر عناوین لینک ها خلاصه ای نیز از صفحه موردنظر نوشته میشود. این توضحیات در بخش متاتگ Description قرار میگیرند. که دومین تگ مهم برای سئو سایت است که بعد از تگ Title قرار گرفته است. تگ Description در رتبه بندی سایت ها بی تاثیر نیست. در این تگ نیز از کلمات کلیدی به همراه توضیحات مختصری استفاده نمایید. کاربران سایت نیز با مشاهده این توضیحات روی لینک سایت شما کلیک خواهند کرد. توضیحات بخش توضیحات بیش از 160 کاراکتر نباشد. اگر بیش از این باشد در نتایج جستجوگر نشان داده نمیشود.
تگ Heading
سرتیتر ها به چند بخش تقسیم میشوند که بر اساس اهمیت و الویت از H1 تا H6 وجود دارند. H1 پر اهمیت ترین سرتیتر و H6 کم اهمیت ترین سر تیتر است. هر صفحه از سایت نباید بیش از یک H1 داشته باشد. عنوان تگ H1 و محتوای صفحه و آدرس سایت باید مشابه هم باشند. H1 در اول و بقیه هدینگ ها نیز قرار میگیرند و که از هرکدام هر تعداد که میخواهید میتوانید قرار دهید.
تگ لینک
لینک سازی یکی از اصول سئو سایت و بهینه سازی سایت است. به این ترتیب میتوانید بین صفحات سایت خود ارتباط برقرار کنید. لینک سازی داخلی سایت میان صفحات تاثیر زیادی در سئو سایت شما خواهد داشت.
تگ Alt
تگ Alt برای معرفی تصاویر به موتورهای جستجوگر است. شما با این تگ به موتور جستجوگر عنوان تصاویر را اعلام میکنید. که در نتایج تصاویر جستجو نیز خواهد آمد.
متاتگ Keywords
متاتگ Keywords برای توضیح کلمات کلیدی صفحات است. که باعث میشود که فرآِند ایندکس سریع تر انجام شود. متاتگ ها مربوط به کلمات کلیدی هستند. اما گوگل در حال حاضر بر روی این متا تگ مانور نمیدهد.
معرفی چند متاتگ دیگر
متاتگ Generator
این متاتگ در سایت سیستم مدیریت سایت را مشخص میکند. البته وجود این متاتگ خطرناک است که توصیه شده از آن استفاده نشود.
متاتگ Author
این متاتگ برای این است که نویسنده صفحه از سایت را مشخص نمایید.
متاتگ Expires
این متاتگ برای این است که تاریخ انقضای یک صفحه مشخص شود.
متاتگ Copyright
برای مشخص کردن حقوق کپی رایت است.
نحوه نوشتن متا تگ
تگ <meta> یک تگ تهی است که درون تگ Head در HTML قرار میگیرند. برای مثال تگ زیر کاراکترهای صفحه را برر وی UTF-8 تنظیم میکند.
- <meta charset=”UTF-8″>
اگر زبان سایت فارسی است حتما باید کاراکتر ست را بر روی UTF-8 بگذارید.
متاتگ Description توضیحات صفحه سایت را مشخص میکند. همانطور که بالا گفته شد گوگل این خلاصه توضیحات صفحه را در نتایج جستجوگر نیز نشان میدهد.
- <meta name=”description” content=”شرکت طراحی سایت”>
متاتگ Keyword کلیدواژه های یک صفحه وب را برای موتورهای جستجوگر تعیین میکند.
1 <meta name=”keywords” content=”طراحی سایت ، سئو سایت ، بهینه سازی سایت”>
متاتگ Viewport برای این است که صفحه از سایت نسبت به تغییر ابعاد واکنشگرا باشد. این تگ وظیفه حفظ ابعاد عناصر صفحه را دارد.
- <meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=2.0″>
ادامه دارد …..
تیم تحریریه وب سازان مرصاد متشکل از محتوا نویسان است که به کوشش آن ها مقالاتی برای افزایش دانش شما در زمینه طراحی سایت ، سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید میشود.