پوگو استیکینگ یا pogo sticking چیست ؟
در واقع زمانی که کاربران بر روی نتیجه اولیه کلیک میکنند اما به سرعت آن را ترک میکنند گوگل متوجه میشود که سایت اولیه محتوای مناسب را برای جلب نظر کاربران ندارد.
چرا پوگو استیکینگ مهم است ؟
در واقع پوگو استیکینگ در سئو وب سایت بسیار مهم است. زیرا نشان میدد که کاربران از محتوای یک سایت رضایت کافی را نداشته اند. در واقع مهندسان گوگل نیز از این شیوه استفاده میکنند تا بتوانند صفحات وب را sort کنند.
آقای استیفن لوی در کتاب خود آروده است که ما میتوانیم کاربارن ناراضی را تشخیص دهیم. زمانی که کاربران یک کلیک کرده و وارد یک صفحه ای میشوند اگر آن را بسته و به صفحه نتایج بازکردند یعنی آن سایت راضی کننده نبوده است. اگر کاربران دوباره جستجو کرده و این بار عبارت کلیدی خود را تغییر دهند این نشان دهنده مطلوب نبودن نتایج برای کاربر است. زمانی که کاربر از صفحه اول به صفحه دوم میرود باز هم نشان دهنده ناراضی بودن کاربرا از پیدا کردن نتیجه مطلوب است.
pogo sticking ( پوگو استیکینگ چیست؟ )
گوگل اخیرا یک فیچر اضافه کرده است تا بتواند از pogo sticking جلوگیری نماید. در واقع زمانی که یک کلمه کلیدی را جستجو میکنید وارد یک لینک شده و دوباره بازمیگردید نشان دهنده این است که محتوای سایت راضی کننده نبوده است. به همین دلیل گوگل به شما یک باکس گوگل در زیر آن لینکی که کلیک کرده اید در صفحه نتایج نشان میدهد که عنوان آن people also search for است.
حال میخواهیم بدانیم که گوگل چرا این فیچر را اضافه کرده است. در ابتدا باید بگویم که تجربه کاربری برای گوگل بسیار مهم است. و با استفاده از این گزینه متوجه میشود که تجربه کاربری شما که به محتوا و ظاهر و ساختار سایت بازمیگردد در چه وضعیتی است.
راه های جلوگیری از pogo sticking ( پوگو استیکینگ )
لینک داخلی اضافه کنید
لینک سازی داخلی یکی از روش های کاربردی است که میتوانید کاربران را در سایت خود مدت زمان بیشتری نگه دارید. و بهتر است که چند لینک داخلی شما در پاراگراف های اولیه سایت باشد. قرار دادن لینک داخلی صحات باعث میشود که کاربران در داخل سایت شما پیمایش انجام دهند. و این باعث میشود که سریع به صفحه نتایج گوگل بازنگردند.
زمانی که شما لینک داخلی میگذارید در واقع اطلاعات بیشتری درباره آن مطلبی که توضیح میدهید ارائه میدهید. این باعث میشود که گوگل به این پی ببرد که کاربر سریع به سمت موتورهای جستجو بازنگشته است زیرا شما اطلاعات بیشتری درباره آن موضوع ارائه داده اید.
اندازه فونت
اگر میخواهید که نرخ پرش از سایت شما کاهش پیدا کند بهتر است که از اندازه فونت های مناسب استفاده کنید. بین 15 تا 17 پیکسل برای متن مناسب خواهد بود. زیرا اگر خیلی ریز و خیلی بزرگ باشد باعث شده که کاربارن سایت شما را ترک کنند.
اضافه کردن تیبل مطالب
اگر میخواهید که یک مطلب بلند و بالا بنویسید بنابراین عناوین و مطالب زیادی خواهد بود که برای کاربر گیج کننده است. بنابراین بهتر است که یک فهرست از عناوین در مقاله خود در ابتدای صفحه قرار دهید. که کاربر بتواند بسیار سریع به عنوانی که میخواهد برسد تا اینکه بخواند مطلب را از بالا تا پایین مشاهده کند.
آپدیت کردن مطالب قدیمی
کاربران گوگل به این توجه زیادی میکنند که مطالبی که میخوانند جدید و بروز باشد. برای مثال وارد سال 2022 شده ایم. اگر همواره مطالب در مورد رویدادهای سئو 2021 باشد کاربر آن را مشاهده نکرده و به سراغ صفحه ای میرود که مطلب جدیتری را قار داده باشد. اگر هم شما در مورد رویداد های سئو 2021 نوشته اید میتوانید به راحتی عنوان سایت و مطالب سایت را آپدیت کنید. به همین دلیل است که بنده بیشتر زمان خود را روی پدیت کردن و بهبود مطالب قدیمی میگذارم . و به کاربارن از این طریق نشان خواهم داد که مطالب بنده حتی اگر تاریخ انتشار آن برای دو سال پیش باشد اما هنوز هم مرتبط و بروز است. برای این منطور میتوانید بخشی اضافه کرده و بنویسید که آخرین آپدیت آن صفحه برای چه تاریخی بوده است. از این طریق اربارن میتوانند تاریخ آخرین آپدیت مطالب را مشاهده کنند.
کاور کردن همه چیز
اگر میخواهید که در مورد مطلبی محتوا بنویسید بهتر است که جامع و کامل باشد. تا دیگر نیازی نباشد کاربران به صفحه جستجو بازگردد. برا یمثال اگر در مورد طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی مطلبی را تولید میکنیم بهتر است در مورد قیمت، امکانات، ویژگی ها و دیگر موارد نیز اطلاعات ارائه دهید. با گسترش دادن اطلاعات در مورد یک مطلب هم باعث میشود که در نتایج بالاتری از گوگل با عبارات کلید یمرتبط قرار بگیرید. و هم اینکه کاربران با کسب اطلاعات جامع در سایت شما نیازی پیدا نخواهند کرد که به سراغ سایت های دیگر بروند.
کاهش نرخ پرش
زمانی که کاربارن از سایت شما پرش کنند یعنی به محض ورود صفحه سایت شما را بسته و باه گوگل بازگدرند باعث افزایش bounce rate شما خواهد شد. بنابراین زمانی که نرخ پرش را در سایت خود کاهش دهید باعث میشود که pogo sticking ( پوگو استیکینگ ) نیز کاهش پیدا کند. باید در ابتدا جستجو کنید که چه صفحاتی از سایت شما نرخ پرش بالایی دارند. برای این منظور وارد google analytics شده و دکمه behavior را بفشارید. سپس به بخش لندینگ پیج رفته و نگاهی به ترافیک اورگانیک خود داشته باشید که bounce rate ها در هر صفحه را به شما نشان میدهد.
نکاتی برای کاهش نرخ پرش
- یع یکنید که پاراگراف اولیه و شروع شما به گنه ای جذاب باشد که کاربران به خواندن مطلب ادامه دهند.
- بهتر است که از تصاویر و گراف ویژوالی استفاده کنید تا کاربارن بهتر مفهوم شما را درک نمایند.
- میتوانید ویدیو و فرم های مناسب قرار دهید تا تعامل کاربران با سایت شما افزایش پیدا کند
- بهتر است که محتوای خود را به بخش های گوچکتر تقسیم بندی نمایید برا یاین منظور از تگ ها استفاده کنید.
محتوا باید هدف کاربر یکی باشد
باید مطالب شما همانی باشد که کاربر به آن نیاز دارد. برا یاین منظور استراتژی هایی برای کاهش pogo وجود دارد. مهم این نیست که مطلب یا ظاهر سایت به چه صورتی است باید مطابق با خواسته ها و یازهای مخاطبان شما باشد. به همین دلیل باید هرطور شده محتوای خود را به user intent یا همان هدف کاربر نزدیک کنید.
ادامه دارد …..
تیم تحریریه وب سازان مرصاد متشکل از محتوا نویسان است که به کوشش آن ها مقالاتی برای افزایش دانش شما در زمینه طراحی سایت ، سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید میشود.