شرکت طراحی سایت وب سازان مرصاد
نقشه سایت یا sitemap چیست ؟

نقشه سایت یا sitemap چیست ؟

نقشه سایت xml به موتورهای جستجوگر کمک میکند تا بتوانند به راحتی در میان صفحات حرکت کرده و صفحات را ایندکس نمایند. سایت مپ لیستی از محتوای وب سایت است که فرمتی برای موتورهای جستجوگر است که بتوانند صفحات را پیدا کرده و ایندکس کنند. اولیه اصل برای بهینه و سئو سایت ساخت sitemap است تا موتورهای جستجو بتوانند صفحات شما را یافته و ایندکس کنند. مانند این است یک یک نقشه خوان برای آن ها طراحی میکنید و تمام صفحات و برگه های خود را در آن معرفی میکنید.

به طور معمول سایت مپ برای بازدیدکنندگان قابل نمایش نیست و فقط برای موتورهای جستجوگر کاربرد دارد. در این مقاله میخواهیم توضیح دهیم که sitemap xml چیست و چگونه میتوانید یک نقشه سایت برای وردپرس خود ایجاد نماییم.

فهرست مطالب

نقشه سایت چیست ؟

نقشه سایت xml یک فایل با پسوند .xml است که لیستی از تمام محتوای وب سایت را در یک قالب xml ذخیره میکند. در گذشته وب سایت های دولتی در منوی خود یک لینک داشند که در آن لیست تمام صفحات خود را قرار میدادند تا سایر کارمندان بتوانند به بخش های مهم آن دسترسی داشته باشند.
امروزه sitemap ها به جای اینکه در قالب html در سایت قرار بگیرند. در قالب xml ارائه شده و منتشر میشوند که فقط برای موتورهای جستجوگر هستند. اساسا نقشه سایت xml یک راهی برای صاحبان وب سایت ها است که بتوانند موتورهای جستجو را از صفحات خود آگاه کنند.

زمانی که بروزرسانی در صفحات خود قرار میدید این تاریخ ها در بخش sitemap شما تغییر کرد و ربات های جستجوگر با مشاهده تاریخ های بروز شده به صفحات رفته و آن ها را ایندکس و بروزرسانی میکنند. با وجود این نقشه و تاریخ ها دیگر نیازی نیست که هر دفعه تمامی صفحات شما را جستجو نمایند. زیرا نرخ یا بودجه خزش آنقدری نیست که بتوانند هر دفعه در ایندکسینگ این کار را انجام دهند.
موتورها جستجو با وجود نقشه سایت xml میتوانند محتوای بیشتری از وب سایت شما داشته و آن را در نتایج جستجو نشان دهند.

چرا به نقشه سایت نیاز دارید ؟

نقشه سایت به صورت مستقیم بر روی رتبه بندی موتور های جستجوگر تاثیر ندارد. اما برای این است که موتورهای جستجو از صفحات ایندکس شده شما مطلع شوند.

برای کسانی که ساتی خود را به تازگی راه اندازی کرده اند sitemap لازم و ضروری است. البته تصور نمیکنم که چرا دارم از فواید سایت مپ میگویم. در واقع سایتی که sitemap نداشته باشد مانند شخصی است که برای مسافرت با پای پیاده بدون نقشه حرکت میکند.

سایت هایی که تازه تاسیس شده اند هیچ بک لینکی ندارند. این امر کار موتورهای جستجوگر را راحت میسازد. موتورهای گوگل و بینگ به صاحبان سایت ها کمک میکنند تا بتوانند sitemap خود را در webmaster معرفی کنند. این به ربات ها کمک میکند تا بتوانند محتوای تمامی صفحات را پیدا کرده و ایندکس کنند.

لازم به ذکر است که sitemap ها این امکان را فراهم میکند که بخشی از وب سایت خود را مهمتر از سایر بخش ها است را علامت گذاری کنید. شما میتوانید با استفاده از این نقشه به موتورهای جستجوگر اجازه دهید که محتوای صفحات را ببینند یا نببیند. یا اینکه تنها بتوانند بخشی از محتوای صفحات را مشاهده نمایند.

نحوه ایجاد نقشه سایت برای وردپرس

نحوه ایجاد نقشه سایت برای وردپرس

پس از اینکه دانستیم نقشه سایت چیست حال باید ببینیم که چگونه میتوانیم برای وب سایت وردپرسی یک سایت مپ ایجاد کنید. در واقع شما در وردپرس از دو طریق میتوانید sitemap خود را ایجاد کنید.

روش اول : ایجاد نقشه سایت با استفاده از yoast seo

یکی از ساده ترین راه ها برای ایجاد sitemap در وردپرس با استفاده از افزونه yoast seo است. این افزونه یکی از بهترین افزونه ها است که میتوانید با استفاده از آن محتوای سایت خود را بهینه سازی نمایید. شما میتوانید به بخش تنظیمات این افزونه رفته و در بخش امکانات یک المان نقشه های xml سایت وجود دارد که میتوانید آن را خاموش یا روشن کنید. پس از ذخیره برای اینکه ببینید کار شما درست بوده است میتوانید بر روی مشاهده نقشه سایت بزنید تا به شما نمایش بدهد. پس از اینکه بر روی این لینک لیک کردید میتوانید به صفحه xml sitemap بروید.

  • برای اینکه صفحه sitemap خود را مشاهده کنید میتوانید به سادگی به انتهای آدرس وب سایت خود یک عبارت site_index.xml اضافه کنید.

برای مثال :  My-domian.com/sitemap_index.xml

لازم به ذکر است که yoast SEO برای پست ها ، برگه ها، نویسنده ها، دسته بندی ها و غیره نقشه سایت به صورت جداگانه ایجاد میکند. البته شما میتوانید این نوع ساختار چندگانه ای نقشه بر راساس محتواهای مختلف را تغییر دهید و تعداد آن ها را کم یا زیاد کنید.  گر از سیستم فروشگاهی ووکامرس استفاده میکنید میتوانید یک سایت مپ برای محصولات خود ایجاد کنید. البته در سئو سایت فروشگاهی و سئو محصولات به صورت مفصل به آن پرداخته میشود.

روش دوم : ایجاد نقشه سایت برای وردپرس با استفاده از پلاگین google xml sitemap

این روش برای کاربرانی است که از افزونه yoast seo استفاده نمیکنند. اولین چیزی که مورد نیاز است این است که پلاگین google xml sitemap را نصب کند. بعد از فعال سازی این پلاگین به صورت خودکار یک نقشه برای وب سایت وردپرسی شما ایجاد میکند. برای مشاهده سایت مپ ایجاد شده میتوانید به انتهای آدرس خود عبارت sitemap.xml اضافه کنید.

برای مثال : My-domian.com/sitemap.xml

چطور به موتورهای جستجوگر نقشه سایت را معرفی کنیم ؟

موتورهای جستجوگر در یافتن سایت مپ وب سایت ها به صورت هوشمند عمل میکنند. زمانی که شما یک محتوای جدیدی را ایجاد میکنید در واقع یک پینگ به موتوهای جستجوگر google و  bing ارسال میشود که آن ها از تغییر sitemap مطلع میشوند. شم میتوانید به صورت دستی نقشه وب سایت خود را در موتورهای جستجوگر ثبت کنید.

ثبت نقشه سایت به گوگل

بعد از اینکه متوجه شده اید که نقشه سایت چیست باید به سراغ معرفی آن بروید. شما به راحتی میتوانید از ابزار google search console استافده کنید که به صورت رایگان وجود دارد. در این صورت صاحبام وب سایت میتوانند به راحتی تغییرات خود را به اطلاع گوگل برسانند. باید وارد google search console شده و لاگین کنید. میتوانید برای این کار با یک اکانت گوگل وارد شده و وب سایت خود را ثبت نمایید. بعد از اینکه وارد داشبورد خود شدید میتوانید در google search console بر روی گزینه sitemap  کیک کنید.

در قسمت add new sitemap باید آدرس نقشه سایت خود که در بالاتر ایجاد کرده اید را وارد کرده و بر روی دکمه ثبت کلیک کنید. گوگل نیز سایت مپ شما را بررسی کرده و مطابق با سایر سایت ها آن ها را در جایگاه های مشخصی قرار میدهد. اطلاعات یک سایت مپ شامل تعداد لینک ها ، صفحات ایندکس شده ، تاریخ ثبت و بروزرسانی و غیره است.

به اشتراک گذاری پست ها

ادامه دارد …..

تیم تحریریه وب سازان مرصاد
تیم تحریریه وب سازان مرصاد

تیم تحریریه وب سازان مرصاد متشکل از محتوا نویسان است که به کوشش آن ها مقالاتی برای افزایش دانش شما در زمینه طراحی سایت ، سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید میشود.

پست های مرتبط را مطالعه کنید ...